kinderen illustraties totaal_edited.jpg

IK Ontwikkel...

LOS!

 

IK Ontwikkel LOS!®

Een eigen wijze Leerling Ontwikkel Systematiek!

 

LOS! is hét alternatief voor scholen (PO) die doorlopende ontwikkeling van kinderen in beeld willen brengen. Eigenwijs en krachtig in al zijn eenvoud. Groei ten opzichte van jezelf met het referentieniveau als enige norm. Formatief evalueren en ontwikkelen in een doorgaande lijn door de hele school.
 

IK Ontwikkel LOS!® is ontwikkeld in de praktijk en wordt in een papieren versie al vele jaren met succes gebruikt in verschillende scholen. Omdat steeds meer scholen behoefte hebben aan een alternatief voor bestaande leerlingvolgsystemen, is de papieren versie digitaal gemaakt in een handige APP. 
 

Leuke jongen met lang haar

Nog even geduld...

Met IK Ontwikkel LOS! maak je leren zichtbaar. Ongeacht je onderwijsconcept of methode. 

 

In de tweede helft van 2022 verschijnt de praktische APP. Met dit hulpmiddel:
 

  • heb/breng je in een oogopslag (brede) ontwikkeling IN BEELD;

  • maken professional (onderwijs, opvang en/of zorg), kind en ouder eenvoudig een PLAN op maat vanuit Behoeften. 

Portfolio
Naast de digitale APP bestaat IK Ontwikkel LOS! uit een papieren portfolio.

Onderzoek in de praktijk op verschillende scholen heeft geleerd dat (groot-) ouders en kinderen bijzondere (emotionele) waarde hechten aan een papieren versie van een portfolio. Bovendien blijken (jonge) kinderen zich bij een papieren portfolio meer eigenaar te voelen.

 

IK Ontwikkel LOS! werkt dan ook met een papieren portfolio voor een compleet beeld van het kind. Het portfolio bestaat uit een map (IK Ontwikkel MAP) met tabbladen en inhoud op de verschillende kernactiviteiten. Kind, professional(s) en ouder(s) kunnen laten zien hoe het met een kind gaat en hoe het zich ontwikkelt. 

Meer informatie

Pssssst...

Nieuwsgierig?

Welkom!