totaal avatars nieuw def_edited.jpg

Over ons

We zijn leerkrachten. Meesters van binnenuit. Al tientallen jaren werken we met heel veel plezier in het onderwijs. En in al die jaren ontwikkelen we. Op school en aan de keukentafel. Gevoed door Wetenschap van binnenuit, door de theorie en onze eigen praktijk. In verschillende rollen. Samen met honderden professionals in tal van scholen. Met Meesters op allerlei gebieden. En met maatschappelijk partners. Met kinderen. Met ouders. Altijd in, met, door en voor de praktijk. 

Allemaal om die ene droom te realiseren: boeiend maatwerk waar ieder kind groeit. Wie je ook bent, waar je ook woont, hoe je er ook uitziet. Wat je kunt. En wat je niet kunt. We gunnen ieder kind onderwijs waar iedereen opvalt en niemand uit hoeft te vallen. 
 
In 2021 horen we van verschillende kanten dat steeds meer scholen op zoek zijn naar materiaal om methode-onafhankelijk te kunnen werken vanuit leerlijnen. We beseffen dan dat we anderen kunnen helpen met dat wat we in al die jaren ontwikkeld hebben en besluiten om te gaan delen. 
Dat scheelt andere scholen veel tijd en op die manier hoeft niemand het wiel niet helemaal zelf uit te vinden, maar kunnen zij voortbouwen op wat er al is. Zo ontstaat: IK Ontwikkel.

 

- Een website met informatie;

- Een app van de eigenwijze Leerling Ontwikkel Systematiek;

- Verschillende digitale borden met ondersteunend materiaal.

 

Tegen een kleine vergoeding (abonnement) kunnen professionals gebruik maken van al het materiaal op de borden. Zij pakken waar ze behoefte aan hebben en passen eenvoudig aan voor hun eigen school. In september 2022 wordt IK Ontwikkel Coöperatie u.a. opgericht met als doel het breed kunnen delen van de systematiek en het doorontwikkelen ervan. 

IK Ontwikkel continu. Het team bestaat op dit moment uit een vaste kern (Carla, Anneleen en Nicole) en een wisselende samenstelling van betrokken Meesters uit de praktijk. Aan het team is ook een vormgever (Mundus), een facilitair ondersteuner (Peter) en een technisch ontwikkelaar (Vincent) verbonden.

We hopen dat je iets hebt aan wat we delen, want we willen graag bijdragen. Met jou. Voor jou. En natuurlijk voor al die kinderen in onze scholen. 

En dat doen we met alle liefde en plezier!
IK Ontwikkel TEAM.