top of page
totaal avatars nieuw def_edited.jpg
Home: Veelgestelde vragen

IK Ontwikkel vanuit een stevige basis

Goed onderwijs is gebouwd op een stevige (pedagogische) basis. En dat is belangrijk. In het Contact met jezelf, de ander en de wereld om je heen, ligt de voorwaarde voor ontwikkeling. 

Jong en oud leert samen voor het leven (levensvaardigheden, waaronder mindset) en leeft samen om te leren (leren leren). Van en met elkaar. Ben jij ergens meester(lijk) goed in? Dan kan een ander van jou leren. Want samen maken we de wereld. Als leefleergemeenschap vormen we een boeiende oefentuin voor de grote wereld. Een wereld waarin iedereen erbij hoort, op eigen wijze van waarde is en ertoe doet. Samen ontdekken we wat het betekent om mens te zijn in deze wereld. 

Drie schattige kinderen

Borden stevige basis

Handige borden, zodat je als professional het gereedschap in handen hebt om in je eigen school te bouwen aan een stevige (pedagogische) basis. Inclusief theoretische achtergronden. 

 

De borden zijn gemaakt met, door en voor leerkrachten in samenwerking met andere Wereldwijze Meesters. Ze worden steeds aangevuld, zodat ze altijd Actueel blijven.

 

Je kunt alles aanpassen, maar hoeft zelf het wiel niet uit te vinden. Samen met de borden voor taal, rekenen, Wereldwijs en bewegen vormen de borden een compleet aanbod voor alle kerndoelen. 

Inhoud borden Stevige basis

Kwaliteitskaart
Zo doen we dat! Stevige basis - Over inrichting, handelen professional, materialen en middelen.

 

Kaarten voor kinderen 

 Voor ontwikkeling van binnenuit

Ik leer voor het leven - Bron: Nivoz, CPC.

Ik leef om te leren - Bron: Talentenlab, Blij met mij.

Activiteitenkaarten
Voor professionals - 
Houvast bij het realiseren van een Stevige basis.  

Voor kinderen - Houvast in leven en leren. 

Materiaal portfolio

Dit ben ik

 

Theorie en achtergronden 

Borden Stevige basis

Met een abonnement kun je een jaar lang gebruik maken van ALLE borden.

IK Ontwikkel continu. We doen, ervaren, stellen bij, vullen aan en delen. Altijd met, voor en door professionals van binnenuit. 

Schermafbeelding 2022-08-24 om 13.46_edited.jpg
bottom of page