IK Ontwikkel taal
In de omgeving vind je open leermateriaal voor het ontwerpen, uitvoeren en evalueren van onderbouwd en verantwoord taal- en leesonderwijs.
Rijke wereldwijze inhouden, authentieke teksten, een leefleeromgeving die uitnodigt en activiteiten waarin voor ieder kind volop te leren valt. Inclusief, in samenhang, op eigen wijze.
Contact maken. Jezelf uiten. Luisteren om te begrijpen. In een boek verdwijnen. Verhalen schrijven. Lezen om te weten te komen. Uit je woorden komen. Leesplezier.
Verhalen vertellen. Lastige teksten snappen. Uitgedaagd worden om zelf te schrijven. Ontwikkelen van woordenschat. Diep tekstbegrip. Oefenen met spelling. Presenteren. Vloeiend leren lezen.
IK Ontwikkelbord voor jou:
Zo doen wij dat!
Inrichting, didactisch handelen, materialen en middelen.
Doelen en inhouden
Overzichten met IK-doelen op basis van SLO en diverse taalmethoden.
Inspiratie en activiteiten
Kaarten voor professionals, voor kinderen en portfoliobladen.
Theorie en achtergronden
Onder andere didactiek, leesmotivatie, NT2, teksten en boeken.
Inkijkje
Op het IK Ontwikkelbord taal vind je niet alleen een kwaliteitskaart, overzichten met doelen en inhouden in kindertaal en activiteitenkaarten, maar ook volop inspiratie en theorie over onder andere vloeiend (leren) lezen, leesmotivatie en NT2 en praktische vindplaatsen voor boeiende teksten en boeken. En wat dacht je van zoveel toffe bladen voor in het leesportfolio?
Zo zit dat!
Lezen en luisteren
Spreken en schrijven
We hebben de doelen zo geordend dat de samenhang lezen & luisteren en spreken & schrijven extra goed duidelijk wordt. Dit geeft niet alleen onszelf, maar ook de kinderen een fijn overzicht en inzicht. Bovendien helpt het bij het ontwerpen van betekenisrijke activiteiten, waarbij doelen logisch verbonden zijn.
Wil je leren werken met de materialen van IK Ontwikkel?
Dat kan! Een Meester van binnenuit is ervaringsdeskundige en leert je bijvoorbeeld betekenisrijke activiteiten ontwerpen, waarbij lezen, schrijven, spreken en luisteren zoveel mogelijk in verbinding staan. Onder andere met gebruik van theorie uit Close Reading, Zin in lezen en het werken met Taalrondes.